Saga berättar en saga

D v s Saga Cavallin i dagens DN kultur 2021-03-24. Sagan om att koppla samman debatten om kriminalitet med Yasin är vulgär symbolpolitik.

I huvuddelen i samma nummer av DN hittar jag artikeln ”Unika gängåtalet avslöjar Stockholms undre värld” som kompletterar mitt inlägg från igår. Här är Lasse Wierup inte lika snäll mot Yasin. Han anklagas för att ha gillrat en kidnappningsfälla för en 17-åring. Fast Yasins fall är enbart ett i ett mycket större sammanhang. Som står och faller med frågan om den tekniska bevisningen, av franska polisen avlyssnade krypterade Encroachatkonversationer på förövarnas och medhjälpares mobiler, får godtas som bevisning. Något som de anklagades advokater bestrider.

Inte får man hacka kriminellas mobiler hur som helst. Då skulle man ju behandla dom som hackkycklingar. Vilket i kombination med deras bakgrund betyder ett klart rasistiskt övertramp. Självfallet kräver de att behandlas som tuppar av rasen brittiska stridshöns

express.co
Jag undrar för övrigt om man ska se de olika gängen som varianter av stridshöns: Vårbytuppar, Hagsätratuppar, Rissnetuppar och Shottaztuppar. Eller som egna raser.

Yasin är för övrigt en Shottaztupp. Enligt Saga ”Sveriges just nu bästa textförfattare”. Som undrar varför ”det är så självklart att den så kallade ’gangsterrappen’, som med snajdiga omskrivningar och uppfinningsrik slang beskriver vapen och drogförsäljning (men också otroligt många andra saker) ska stå till svars för det ökade våldet i samhället.” Jag håller med henne. Samma sak skulle man ju också kunna säga om Horst- Wessel-Lied (en av nazisternas mest kända kampsånger), som entusiasmerade folk då det begav sig utan att de för den skull började sälja droger.

Jag avslutar med att informera läsaren om att Sara läser idéhistoria på Södertörns högskola. Sedan 2016. Missuppfatta mig inte. Jag vill på intet sätt beskylla hennes Alma mater för vilseledande undervisning. Snarare berömma högskolan för den väl tilltagna utbildningstiden. Djupa tankar behöver god tid för att mogna.

Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-02-01